MEIKEL's ELVIS PRESLEY PAGE

Elvis Stories

in swedish På denna sida kommer jag att berätta jag lite "udda" saker som du kanske inte visste om Elvis. Detta presenteras som små stycken eller korta historier. Jag kommer eventuellt att fylla på med fler historier framöver.

Elvis photo

Elvis generositet

Det här är i och för sig inte så obekant/okänt vad det gäller Elvis, men jag tänkte berätta lite kort om hans vana (ovana?) att ge bort saker och ting. Elvis var väldigt generös av sig och gav t.o.m. bort dyra saker som t.ex. bilar till personer som han inte ens kände. Sammanlagt gav Elvis troligen bort nästan hundra bilar. Smycken var en annan sak som han brukade ge bort. Varje jul gav han 105 000 dollar till välgörande ändamål i Memphis. Han köpte t.o.m. ett hus till ett av sina hembiträden. Lite udda saker som han gav bort: När han först blev berömd köpte han träningsoveraller till Humes High. Senare gav han anonymt pengar till Los Angeles polisstation, han köpte uniformerna till polisens paradorkester och även skyddsvästar åt polisens bombhundar. Det finns en hel del andra berättelser om Elvis berömda generositet som eventuellt kommer att tas upp på den här sidan senare.

Galna lekar

Elvis hade i vuxen ålder mycket av sitt "barnasinne" kvar och var väldigt kreativ vad det gällde att hitta på saker att sysselsätta sig och sina kompisar med. Han kunde hitta på allt möjligt. Det exemplet jag tar upp här hände någon gång i början av 60 talet.

Elvis och några av hans närmaste vänner satt en dag i sällskapsrummet på Perugia Way och såg en krigsfilm på TV. Elvis började prata om hur man gjorde specialeffekter och hur bra effektmakarna kunde få ett badkar med vatten att se ut som ett riktigt hav och att leksaksbåtarna i det såg verkliga ut. Sedan fick han en idé och bad två av killarna att sticka till leksaksaffären och köpa alla leksaksbåtar de hade plus tolv stycken luftgevär. När de hade kommit tillbaka till huset sjösattes båtarna i polen. Alla killarna fick ställa sig på led och sedan var det bara att skjuta leksaksbåtarna i bitar vilket fick plastbitar att flyga åt alla håll. Efter att tag tröttnade Elvis, han tyckte att det var för enkelt och ville ha rörliga mål. Han skickade tillbaka killarna till leksaksaffären för att skaffa sådana båtar som man kunde dra upp och några som var batteridrivna. Han ville även ha flera luftgevär så att man slapp vänta för att ladda om. Elvis och de andra spenderade resten av dagen till att skjuta leksaksbåtar i bitar. Elvis grannar tyckte säkert att de var galna.

En av killarna försökte fotografera tillställningen men blixten fungerade inte så han slängde den i polen. Någon sköt på den och blixten gick av. Elvis sade åt några av killarna att åka till fotoaffären och köpa alla blixtar de hade. När de stod vid kassaapparaten frågade försäljaren: "Vilken film behöver ni till de här", och en av killarna svarade finurligt: "Vi använder inte film tillsammans med dem här". Säljaren tittade långt efter dem när de gick ut. När de kom tillbaka till polen hade det blivit mörkt. Blixtarna kastades i polen och när dessa besköts blev det ett rejält fyrverkeri. Elvis hittade även på farligare lekar som t.ex. att leka krig med fyrverkeripjäser.

Fler Elvis stories kommer eventuellt framöver...


Back to the Elvis main page.