CD Reviews


CD review page | my music page

Deke Rivers - Gold, volume 2

Deke Rivers - Gold vol 2

Tracks

1. Rubberneckin'
2. True Love Travels On A Gravel Road
3. A Little Less Conversation
4. Power Of My Love
5. Too Much Monkey Business
6. Wearin' That Loved On Look
7. It Keeps Right On A Hurtin'
8. Just Call Me Lonesome
9. Faded Love
10. It's Your Baby, You Rock It
11. Clean Up Your Own Back Yard
12. So High


13. Spanish Eyes
14. Funny How Time Slips Away
15. I Miss You
16. Walk A Mile In My Shoes
17. Pieces Of My Life
18. Sound Of Your Cry
19. There Goes My Everything
20. Lawdy Miss Clawdy
21. Burning Love
22. Way Down
23. Moody Blue
Guest reviewer: Roger Ersson:
this text is in Swedish Här är ännu en av alla dessa duktiga Elvis- impersonators, ja, Deke är kanske duktigare än de flesta. Han är från Australien och på den här aktuella CD:n, Gold vol 2, har han haft den goda smaken att ge sig på en hel del låtar som Elvis ursprungligen spelade in i Memphis i början av 1969. Skivan inleds med "Rubberneckin´" (inte Rubber Necking som det står på omslaget) och där tycker jag faktiskt att Deke sjunger lite småfalskt med en släpig röst och det samma kan sägas om hans tolkning av "Wearin´ That Loved On Look", där Deke också istället för "and the trees won´t grow in Arkansas" ändrar platsen till Kansas City (!)
Övrigt här från nämnda Memphis-sessions är "True Love Travels On A Gravel Road", "Power Of My Love" och "It Keeps Right On A-Hurtin´". Många andra av mina favoritlåtar finns också med här, countryaktiga "Just Call Me Lonesome" och "Faded Love" samt en låt som ofta blev bra live, "Funny How Time Slips Away". Som sagt, Deke har en trevlig, Elvisliknande röst, men ibland verkar han lite halvslö i sina tolkningar, med det kanske är hans image, vad vet jag? Möjligen vill han visa lite integritet med sina, ibland, lite omgjorda versioner av låtarna på den här skivan. Sant är i alla fall att Deke, när han försöker, har en verkligt Elvisliknande röst.
Är ni intresserade av skivor med honom så gå in på hans hemsida www.deke-rivers.com, där kan ni även lyssna på en del smakprov.
(tack Meikel J)
Roger Ersson - Feb. 2004.www.meikel-jungner.com